Így kezdődött...

Pisti 2011-ben járt először Zambiában, egy nagy élelmiszeripari konszern gazdasági vezetőjeként készítette elő a cégcsoport mezőgazdasági befektetését. Az első bolt, amit meglátogatott, hogy mégis megnézze milyen helyre érkezett, a frászt hozta rá: itt a magyarokat megsütik! 

friedhungarian.jpg

Fried Hungarian / Sült magyarok

De mint kiderült, csak a mi világhírű debrecenink klónja jutott el Zambiába is. Hogy hogyan lett belőle Hungarian, az még rejtély.

p1020901.JPG

Hungarian "magyar" kolbász

A konszern meggondolta magát, de Pisti beleszeretett az országba, (Lusaka a főváros majdnem olyan szép, mint Párizs, na jó mégsem), a helyi emberekbe és bárhogy számolt, mindig jó számok jöttek ki a tervek végén. Megmaradt a lelkes csapat is (dél-afrikai farmerek és egyéb szakemberek), akik szintén úgy gondolták, hogy Zambia egy nagy lehetőség számukra.

p1020900.JPG
 Lusaka Cairo road - a helyi Andrássy út

p1020904.JPG

Lusaka belváros hátulról - eredetileg csak egy vasútállomás volt

Már csak a tőke hiányzott. Pisti nem volt rest és végignézte a spájzában az összes csuprot és befőttesüveget, de valahogy csak nem sikerült megtalálni a hiányzó 200 millió dollárt. A fő dél-afrikai szaki (hívjuk Bennek) ekkor elárulta, hogy lehet ezt olcsóbban is csinálni. Újraterveztek (mint Csilla a Waze-ban) és belevágtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarfarmerzambiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr613745006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magyar Farmer Zambiában

Ez a blog arról szól, hogy pár lelkes és bátor ember elhitte, hogy érdemes a világ déli felén, Zambiában, Afrika kellős közepén mezőgazdasági termelésbe fogni. Megvettek egy farmot és a hosszas engedélyezési folyamatok után 2018-ban megkezdődik a munka. Ahhoz, hogy minden rendben menjen, szükséges a helyi jelenlét, így egyikük, nevezzük a továbbiakban Pistinek, kiköltözött Afrikába. Az ő kalandjait olvashatod a továbbiakban.

süti beállítások módosítása